Skolekoncerter

Trommerum express

Koncerten henvender sig primært til børnehavebørn og børn i indskolingen dvs. 3-9 år.

Thomas Ousagers erfaring er, at der ofte står et hav af slagtøjsinstrumenter rundt om i musiklokalerne som bliver brugt for lidt. Trommerum express er et musikalsk inspirations boost for både børn og voksne, pædagoger og lærere.

Trommerum Express er en musikalsk rejse rundt i verden, hvor vi introduceres til eksotiske og spetakulære slagstøjsinstrumenter tilsat en god portion humor og involvering af publikum. Der danses lokale rytmer og trin og lydene afspejler den verdensdel, vi befinder os i. Gonger fra Kina, conga-rytmer fra Cuba og pandeiro fra Brasilien er bare nogle af de instrumenter, vi møder på den musikalske rejse.

Et medrivende show, der i 2019 har udløst en Danish Music Award til Thomas Ousager.

Tilbud om koncertsamarbejde

Træd indenfor… i et BIGband! med Thomas Ousager

Oplevelseskoncerter med bigband for børnefamilier / elever i 0.-3. klasse

Jeg hedder Thomas Ousager og har i mange år lavet musik for børn. I løbet af de seneste 12 år har jeg lavet adskillige skolekoncerter sammen med Aarhus Jazz Orchestra, og nu er vi gået sam- men om et helt nyt koncept, der havde premiere i november 2018, nemlig: Træd indenfor… i et BIGband! En inddragende oplevelseskoncert for indskolingselever (0.-3. klasse) eller for familier med børn i alderen 4-8 år, hvor publikum inviteres helt ind i maskinrummet i jeres bigband.

HVAD ER DET FOR EN KONCERT?

Træd indenfor… i et BIGband! er en oplevelseskoncert på ca. 50 minutter, der giver publikum en unik forståelse for, hvad et bigband er. På inddragende og sanselig måde får publikum en forstå- else for, hvad det skal sige at være professionel musiker og spille på et instrument – alt sammen i børnehøjde, så selv de yngste kan være med. Jeg er med som formidler, og jeres musikere leve- rer musikken og vil også bidrage til formidlingen efter behov.

Musikken spiller allerede, når publikum går ind i salen, så de kommer helt tæt på musikerne og deres instrumenter. I løbet af koncerten introduceres de for de forskellige instrumenter i orkestret, de får lov at høre orkestret spille og til at interagere med musikerne. Publikum kommer også selv i spil, når de flere gange får lov at danse og bevæge sig, de får mulighed for at stille spørgsmål op til orkestret, og de får lov at synge, spille på madpapir og prøve kræfter med stomp trommer. Med andre ord har publikum hænderne nede i dejen lige fra start, og jeg er med hele vejen til at præsentere musikerne og guide børnene igennem alt det, de kommer til at opleve.

Følg linket her for at se, hvordan koncerterne så ud i november 2018: https://www.youtube.com/watch?v=wFmmunprWBU

FORMEN PÅ KONCEPTET

Konceptet er en færdig pakke, der består af i alt 8 arrangementer. 3 af disse arrangementer kan I, i samarbejde med mig, udvælge fra jeres eget repertoire. Tilbuddet kan derfor tilpasses alle big- bands uanset niveau – hvad enten der er tale om talentbigbands, musikskolebigbands, amatør- bigbands eller lignende – og I kan således frit vælge mellem arrangementer, I har øvet på længe, eller nyere arrangementer som I gerne vil øve mere på.

HVAD KAN I BRUGE TILBUDDET TIL?

Tilbuddet er oplagt for jer, der gerne vil prøve kræfter med en anderledes koncertform, hvor både musikere og publikum kommer i spil på en ny måde. Det er et fleksibelt koncept, hvor repertoiret kan tilpasses jeres allerede eksisterende repertoire, og hvor der samtidig er rig mulig- hed for at sætte fokus på fx udvikling af hele bigbandet eller enkelte talenter. Koncerten vil være oplagt for musikskoler i forbindelse med instrumentdage, til tværsamarbejder med aftenskole-, talent- og evt. andre lokale bigbands, eller som en anderledes MGK-koncert, der sætter fokus på den enkelte musikers rolle i bigbandet. I får desuden chancen for at komme igennem til de yng- ste publikummer og give dem lejlighed til at blive nysgerrige på jer og på rytmisk musik generelt.

Pris: 16.500 kr.
Prisen inkluderer 1 koncert, 1-2 prøver, transport, noder og arrangementer samt al udstyr til 200 publikummer.

Har du mod på at gribe Træd indenfor… i et BIGband! så er jeg klar til at give den hele armen og gøre mit til et godt bigband-projekt for jeres orkester. Du er også velkommen til at kontakte mig, hvis du bare vil høre mere om projektet og dets mange muligheder.

Med venlig hilsen

Thomas Ousager

thomasousager@hotmail.com
+45 86 16 23 63 / +45 40 75 63 35

www.trommerum.dk